Cinci moduri simple de a-ți transforma casa într-o casă inteligentă.

transorma-ti casa intr-o casa inteligenta

Lumea din jurul nostru se schimbă. Totul este inteligent. De la smartphone-uri la mașini inteligente, nu există niciun motiv pentru care casa ta ar trebui să rămână în urmă. Casele inteligente sunt la mare cautare acum. Ideea că puteți controla mai multe caracteristici în casa dvs., fără a fi nevoie să fiți acolo, nu numai că este foarte cool, dar vă poate face un serviciu  pentru creșterea securității casei. Dacă sunteți încă un începător in domeniul tehnologiei, iată cinci moduri prin care vă puteți transforma casa într-o casă inteligentă:

Control vocal

Numărul unu de pe listă este un motiv pentru a vorbi cu tine. Tehnologia a făcut acceptabil să ai o discuție cu tine însuți, fără să te confrunți cu judecată. Vorbitul vă permite să controlați aproape tot ce este în casă cu doar câteva comenzi vocale. Există un sistem care este configurat să recunoască cuvinte sau expresii care să îndeplinească sarcini precum oprirea luminilor, oprirea muzicii, dezactivarea alarmelor și multe altele. În curând, asistenții de acasă vor deveni aproape ca asistenții personali; rezervarea biletelor de avion, comandarea mâncării și redarea listei de muzica preferate din colecția dvs. de cloud.

Există multe sisteme din care să alegeți. Marile arme din acest joc sunt Lenovo Smart Assistant, Google Home și Amazon Echo. Sunt hotărâți să vă ușureze viața oferindu-vă controlul asupra aparatelor electrocasnice folosind comenzi vocale. Amazon va face un pas mai departe pentru a-si depasi concurenta, oferind tehnologia Alexa gratuită companiilor care doresc să o integreze în produsele lor. Alexa pare să se întoarcă, deoarece Huawei îl va include în Mate 9, Ford vrea să-l includă pe Alexa în mașinile sale Fusion, iar LG introduce Alexa pe frigidere și roboți de casa.

Aparate de climatizare inteligente

Îți amintești zilele în care A/C-ul tău trebuia să fie permanent pornit, pierzând toată energia respectivă (și banii tăi)? Tot tu ești? Este timpul să treceți la un A/C inteligent. Poate fi programat de pe smartphone pentru a schimba temperaturile în timpul zilei. Este posibil să o porniți sau să o dezactivați fără a fi în casă. Puteți opri aerul conditionat pe parcursul zilei și îl puteti programa sa porneasca  cu o jumătate de oră înainte de a ajunge în casă, astfel încât sa va bucurati de temperatura optima cand ajungeti acasa. În unele cazuri, sistemul va învăța rutina de functionare a sistemului de climatizare și se va programa automat la o temperatură adecvată, în funcție de ora zilei. Acest sistem permite si controlul jaluzelelor, care v-ar putea ajuta în reglarea luminii solare a plantelor dvs. și în ajutorul încălzirii casei.     

Controlează-ți sistemul de securitate

Sistemele de securitate nu sunt noi, dar sa le poți controla de oriunde este mult mai convenabil. Cu un sistem automat, puteți limita accesul la anumite zone din casă. În plus, in cazul în care există o problemă acasă, puteti fi notficat chiar și atunci când nu sunteți acolo. Puteți folosi camere pentru a vedea fiecare incapere de pe Smartphone-ul dvs., în timp ce camerele exterioare vă pot permite să vedeți cine a fost in apropierea casei dvs.. Alarmele false produse de erori ale sistemului de securitate vor fi în curând un lucru din trecut. Alarma nu se va mai declansa cand fiul vecinului isi va scapa mingea in curtea dvs.. Sistemul de securitate poate fi monitorizat de la distanță prin aplicatiile mobile. Se conectează la aplicatia de pe smartphone-ul tau, astfel încât să puteti arma / dezarma o alarmă sau să verificați dacă este setat chiar si atunci când nu sunteți acasă. Ultimele aparitii in materie de tehnologie iti ofera controlul absolut printr-un simplu swipe. Vă puteți configura un sistem complet de securitate cu caracteristici precum senzori ușor de utilizat pentru detectarea umidității, pentru scapari de gaze si temperatura. Aveți libertatea de a elimina sau de a adăuga senzori în funcție de nevoile dvs.. În cazul în care un sistem de securitate complet este mult peste nevoile dvs. , puteti opta doar pentru o camera de supraveghere smart. O asemenea camera de supraveghere va permite sa tineti un ochi pe copii si animale de companie si chiar va permite sa luati legatura cu acestia daca este nevoie.

Iluminare inteligentă

Aceste becuri cu LED-uri îmbunătățite fac mult mai mult decât vă puteți imagina. Există funcțiile esențiale : control luminozitate, schimbarea culorii becului, pornirea și oprirea acestora și iluminarea camerelor la sunetul vocii tale. Tehnologia modernă a făcut un pas mai departe în iluminat. Luminile smart se pot sincroniza chiar și cu emisiuni și filme, oferind un caleidoscop corespunzător acțiunii de pe ecran.Becurile cu LED pot fi putin mai scumpe decat becurile standard dar in timp sunt mai eficiente datorita consumului redus de electricitate. Becurile pot avea un cronometru care vă oferă mai mult control. Puteți configura programe zilnice de iluminare, cum ar fi: În fiecare zi, la o anumită oră dimineața sau cand se lasa de seara. De asemenea, vă puteți integra becuri Wi-Fi cu un serviciu de notificari care vă va anunta cand primiti un e-mail. Atata timp cat inca te impiedici cautand intrerupatorul in intuneric, este timpul sa investesti intr-un sistem de iluminare smart.

 Priza inteligenta

Ștecherul inteligent este simplu și este cel mai de bază element inteligent pentru casă. Nu este complex, dar este extrem de util. Un conector inteligent, controlat de o aplicație, vă permite să porniți și să dezactivați orice aparat conectat la o priză de bază. Ați putea decide să îl controlați activ sau să-l automatizați pentru a reacționa la programe. Pentru a-l folosi, nu trebuie decât să îl conectați pur și simplu la o priză de perete, apoi să conectați aparatul la alegere. Puteți decide să-l utilizați cu televizorul, lampa, mașina de cafea, indiferent de tipul sau.Stecherele inteligente sunt considerate a fi elementul de baza al unei case inteligente. Puteți programa lampă să se aprindă la anumite ore sau când sunteți în drum spre casă. Dacă o alarmă se stinge in locuinta dvs., lampa se poate aprinde automat pentru a confunza posibilii intrusi.Comoditatea de a avea un conector inteligent înseamnă că dispozitivele de bucătărie de zi cu zi sunt automatizate. Daca ati plecat de acasa si credeti ca ati lasat fierul de calcat in priza, puteti scapa de acest stres dezactivand curentul din priza respectiva de pe smartphone-ul dvs.. 

In cele din urma

Casele inteligente sunt o idee minunată, dar cu toată această comoditate, exista si unele riscuri. Internetul este vulnerabil la amenințările de securitate, iar atacatorii online pot profita de acest lucru. Dacă dispozitivele dvs. nu sunt protejate corespunzător, acest lucru ar putea reprezenta o amenințare pentru siguranța casei dvs. Asigurați-vă că efectuați cercetările necesare inainte de a va dota locuinta cu dispozitive smart. Actualizați întotdeauna software-ul și fiți la curent cu corecțiile de securitate. Acest lucru nu doar confera asigură siguranța casei tale, dar te scapa de stresul potentialelor erori.

Să aveți o zi inteligentă!

Recent Jobs For You:

Tamplari
o zi in urma
Cluj-Napoca, Județul Cluj
Descriere ProiectAs avea nevoie de aproximativ 30 de ornamente din lemn ca, cele din imagine, pe…
2 zile in urma
Mangalia, Județul Constanța
Descriere ProiectConstuctie din lemn (terasa lipita de casa) cu dimensiunea de aproximativ 5x5.5 m ridicata si…
4 zile in urma
Mihăiești, Județul Cluj
Descriere ProiectÎnlocuire balamale usa garaj fier
5 zile in urma
București, București
Descriere ProiectDemontaj chiuveta veche, mutare instalatiilor de scurgere si alimentare cu apa in pozitia noua, pentru…

Related Post