Termeni si conditii

1 Generalitati.

Daca ai nevoie de meseriasi priceputi pentru noile tale proiecte sau daca esti un meserias talentat si iti doresti clienti noi, platforma meseriasi.ro este locul perfect pentru tine.

In continuare o sa iti prezentam termenii si conditiile platformei meseriasi.ro , cu care trebuie sa fi intotalitate de acord pentru a putea folosi serviciile site-ului web.

2.Definitii ale termenilor utilizati:

Site = pagina web meseriasi.ro (și moderatorii săi), cu toate aplicațiile și secțiunile acesteia
Moderatori = echipa meseriasi.ro formata din persoanele care verifică un anunț înaintea sau ulterior publicării acestuia pe site-ul meseriasi.ro
Termeni și condiții = prezentul contract de utilizare
Cererea de oferta /anunt= totalitatea specificatiilor si criteriilor suplimentare si cerintelor necesare executarii unei comenzi.
Oferta= suma / tariful pretins si publicat in cadrul meseriasi.ro de catre un prestator (executant) ca remuneratie pentru executarea unei lucrari.
Utilizatorul = orice persoană fizică și/sau juridică, în vârstă de cel puțin 18 ani, care accesează site-ul meseriasi.ro.
Membrul: fiecare utilizator care s-a inregistrat pe site-ul meseriasi.ro prin crearea unui cont de membru.
Beneficiarul= fiecare membru, care posteaza o cerere de oferta pe meseriasi.ro.
Ofertantul= fiecare membru care a raspuns cu una sau mai multe oferte la o cerere de oferta postata pe meseriasi.ro.
Executantul: acel ofertant a carui oferta a fost acceptata pentru executarea unei comenzi postate pe meseriasi.ro ca cerere de oferta de catre un beneficiar.

3 Acceptarea conditiilor.

3.1 Folosirea site-ului meseriasi.ro presupune aceeptarea neconditionata si in totalitate a acestor Termeni si Conditii. Prin folosirea site-ului se intelege accesarea, inregistrarea cat si/sau postarea unei cereri de oferta , trimiterea unei oferte.

3.2 Termenii si Conditiile site-ului meseriasi.ro pot fi modificati si actualizati. Pagina Termeni si Conditii este disponibila permanent si poate fi consultata oricand pe meseriasi.ro.

3.3. Utilizatorul isi da consimtamantul ca datele sale sa fie colecatete si prelucrate pentru buna desfaurare a serviciilor Meseriasi.ro in momentul in care acceseaza site-ul si/sau care ofera informatii cu caracter personal. Datele colecatet pot fi utilizate si in scopuri de marketing, cu respectarea si fara a fi prejudiciate drepturile utilizatorilor in contextual datelor cu caracter personal.

3.4. Orice utilizator are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor cu caracter personal si/sau sa solicite stergerea acestora. Pentru a isi exercita acest drep, utilizatorul trebuie sa se adreseze in scris printr-o cerere datata si semnata catre echipa meseriasi.ro.

4.Regulament general prentru utilizarea platformei meseriasi.ro .

4.1. Toti utilizatorii se obliga sa ia seama si sa respecte legea in vigoare, precum si normele regasite in acest act. Acest punct dezvolta o importnata deosebita mai ales pentru membrii site-ului Meseriais.ro .

4.2. Echipa meseriasi.ro sustine si ia in considerare dispozitiile legale de combatere a muncii la negru. Orice fel de actiune ce nu respecta aceste dispozitii este interzisa.

4.3. Mai mult, toti membrii meseriasi.ro, in special ofertantii, sunt obligati sa isi asume reponsabilitatea in respecatrea normelor si dispozitiilor legale, cat si a regulamenteolor speciale, a unui servciu intr-un anumit domeniu, pentru preastarea si remuneratia acestuia.

4.4 Transmiterea de informaţii existente pe Meseriais.ro altor persoane este interzisa , fiind admisa doar in cazul în care contactarea se face prin utilizarea functiilor puse la dispoztie de meseriasi.ro in mod explicit pentru acest scop. Interzisa, în special datorita ignorarii unor astfel de funcţii, este si publicarea de date de contact, în contextul unei descrieri a comenzii, în profilul membrului, in comentariile ofertei sau in alte continuturi publicate de catre un membru , inclusive in fotografii sau alte fişiere.

5. Obiectul, transferul si anularea contractului de utilizare.

5.1. Obiectul acestui contract il formeaza reglementarea serviciilor de intermedire propuse de meseriasi.ro . Prin servicii de intermedire ne referim strict la a face legatura intre cereri de oferta si oferte. Nu fac obiectul acestui contract servicii de intermediere in sensul unui contract de brokeraj.

5.2. Accesarea site-ului meseriasi.ro este disponibila oricui, utilizarea serviciilor de postare proiect si de trimitere oferta sunt disponibile doar in urma inregistratii , membrilor.

5.3. Serviciile oferite de meseriasi.ro sunt complet gratuite. Nu se pot face reclamatii pentru furnizarea sau pastrarea unor anumite functii sau servicii. Meseriasi.ro poate schimba continutul unor functii sau servicii curente, de a le dezactiva temporar sau permanent sau de a introduce noi functii , precum si de a adauga functii individuale in indeplinirea anumitor cerinte.

5.4. Echipa meseriasi.ro intretine doar platforma tehnica de  plasare a cereilor de oferta si a ofertelor in randul membrilor. meseriasi.ro serveste ca furnizor de servicii thnice, nu pe post de broker sau alt intermediar. meseriasi.ro nu este implicat in niciun fel la atribuirea comenzilor efectuate prin intermediul platformei , nici ca parte contractanta , nici ca reprezentant, respectiv agent al unei parti contractante si in niciun alt fel.

5.5. La inchierea unui contract intre membri doar acestia devin parti contractante, exclusive beneficiarul si executantul. Partile contractate au obligatia de a stabili intre ele pretul lucrarii, termenul de executie si garantia. Nu se poate formula nici o revendicare la adresa meseriasi.ro pentru primirea şi procesarea de reclamaţii împotriva altor membri sau pentru mediere sau arbitraj în disputele acestora, cu excepţia cazului in care obiectul reclamaţiei il face indeplinirea obligatiilor legale sau contractuale ale meseriasi.ro

5.6. Meseriasi.ro isi rezerva dreptul de a transfera in intregime sau partial unei terte personae drepturile si obligatiile mentionate in prezentul document. Meseriasi.ro va informa membrul la timp, asta insemnand cu cel putin 2 saptamani inainte. In cazul in care membrul nu este de accord cu aceasta, contracul de utilizare poate fi anulat oricand, prin stergerea contului de membru.

5.7. Contul de membru poate fi anulat oricand, fara respectarea unui termen, atat de catre membru cat si de moderatori. La cererea de reziliere adresata de catre membru acesta declara ca toate cererile de oferta inca neplasate, respective plasate, ofertele inca neacceptate la momentul cererii anularii contului de membru sunt considerate irelevante. Avand in vedere aceste masuri nu pot exista nici un fel de reclamatii la adrea meseriasi.ro.

6. Adugarea unui anunt.

6.1. Din dorinta de a crea un mediu perefect in care cererea si oferta de meseriasi sa se intalneasca sis a se formeze, avem nevoie ca anunturile publicate sa fie scrise correct si sa fie conforme cu realitatea. Datorita acestui motiv, echipa meseriasi.ro isi rezerva dreptul de corecta, respinge si/sau sterge anunturi care nu corespund standardelor mai sus prezentate.

6.2. Cand utilizatorul doreste sa aduge un anunt, adica sa devina membru meseriasi.ro, trebuie sa completeze campurile de inregistrare. Este foarte important, sa le completeze cu date reale de contact, astfel incat sa poata fi contactat de alti membri.

6.3. Prin trimiterea anuntului spre publicare catre site, declari ca esti de accord in totalitate si neconditionat cu toate clauzele prezentului document.

6.4. Utilizatorii pot trimite oferta lor pentru executarea comenzii prezentate de catre un beneficiar in cererea de oferta, exclusiv prin intermediul meseriasi.ro. In cazul incalcarii acestor norme a se vedea alineatul 11.2 .

6.5. In cazul in care beneficiarului ii este trimisa o oferta de executare a comenzii ca raspuns la cererea de oferta publicata, insa incalcand clauzele prevazute in articolul 6.4, intr-o alta forma si independent de meseriasi.ro, acesta trebuie sa refuze oferta si sa-l someze pe ofertant sa publice oferta pe meseriasi.ro. In plus , beneficiarul este obligat ca in cazul in care persoane sau companii i-au trimis oferta de executie luand legatura cu dumnealui prin intermediul meseriasi.ro, sa le plaseze comanda utilizand tot serviciile meseriasi.ro. In caz de încălcare a acestei dispoziţii a se vedea alineatul 11.2.

6.7. Publicarea unei comenzi ca cerere de oferta reprezinta o solicitare a beneficiarului de a primi oferte pentru executarea comenzii. Dupa plasarea unei comenzi urmeaza alegerea unui ofertant pentru executarea comenzii si acceptarea ofertei acestuia in conformitate cu alineatul 12.1

6.8. Nu este permisa publicarea de cereri de oferta care incalca legea in vigoare, drepturile unei terte persoane , clauzele contractului de utilizare sau moralitatea. Acest lucru este valabil indeosebi pentru cereri de oferta :

– a caror continut incalca dispozitiile legislative pentru impiedicarea muncii la negru;
– care se refera la servicii, a caror ofertare, prestare sau aplicare este interzisa prin lege ( organizarea de jocuri de noroc neautorizate, etc.)
– care au in continut cazuri de afectare a integritatii fizice a oamenilor sau animalelor;
– in care prestarea serviciilor se face intr-o forma legala;
– la care remuneratia pentru prestarea serviciului ar trebui acordata exclusiv sau partial sub forma, de exemplu, a unui comision pe cifra de afaceri.
Meseriasi.ro isi rezerva dreptul de a bloca sau anula cereri de oferte de acest gen.

6.9. Reguli referitoare la imagini.

     6.9.1. Este recomandata adaugarea unor imagini de tip catalog in cadrul unui Anunt . Aceste imagini trebuie sa va apartina si sa reprezinte realitatea.

     6.9.2. Imaginile care nu au legatura cu serviciul comercializat, vor fi sterse de catre moderatorii Site-ului. De asemenea, imaginile care contin watermark-uri, sigle sau alte insemne ale altor website-uri vor fi sterse de pe platforma meseriasi.ro .

    6.9.3. Imaginile utilizate trebuie să nu aibă nicio restricție, fiind interzisă utilizarea unor imagini care sunt grevate de drepturi ale unor terți, în special de drepturi de proprietate intelectuală ale unor terți.

7. Trimiterea ofertelor.

7.1 Ofertele pentru executarea unei comenzi publicate pe meseriasi.ro sub forma de cerere de oferta pot fi trimise atat timp cat cererea are status activ, exclusiv prin inermediul meseriasi.ro utilizand functiile corespunzatoare.

7.2. Oferta este alcatuita din pret, perioada de executare, data inceperii si alte informatii op-tionale. Preturile cerute de ofertanti sunt exprimate brut, inclusive cele care contin TVA, acolo unde este cazul. Mentionarea preturilor nete se poate obtine prin cerere de catre beneficiar.

7.3. Desi cerem beneficiarilor date exacte despre proiectele acestora, pentru a le fi cat mai usor prestatorilor sa calculeze o oferta reala si corecta, recomandam ca partile contractante sa cada de accord asupra unui termen pentru a se verifica locul si conditiile de lucru.

7.4. Trimiterea de oferte false este strict interzisa. Prin oferte false intelegem orice oferta care nu este in conformitate cu acesti termenii si conditii de utilizare. Meseriasi.ro indica faptul ca aceste fapte pot fi sanctionate.

8. Sistemul de recenzii.

8.1 Pentru a putea face serviciile de cereri de oferta si  trimitere de oferte cat mai profesional, echipa meseriasi.ro pune membrilor platformei la dispozitie sistemul de recenzii. Evualuarile pot fi publicate de beneficiar si prestator, dupa finalizarea lucrarii, unu aluita. Sistemul de recenzii, are ca scop crearea unui profil cat mai exact (real) al membrilor, din punct de vedere al perfor-mantei, fiabilitatii si increderii/sigurantei pe care o oafera.

8.2. Recenziile ( evaluarile ), trebuie sa fie in totalitate obiective si conforme cu realitatea, pentru a atinge scopul mentionat mai sus.

8.3. Orice fel de recenzii care nu respecta scopul si regulile acestui sistem de recenzii, ca de ex-emplu, comentarii inexacte, subiective sau jignitoare in orice fel, trebuie excluse si pot conduce la stergerea totala sau partiala a evaluarii, la blocarea membrului sau la luarea altor masuri corespunzatoare.

 9.Eligibilitatea, inregistrarea si anularea.

9.1 Site-ul meseriasi.ro este destinat persoanelor fizice și/sau juridice cu vârsta de cel puțin 18 ani și capacitate deplină de exercițiu.

9.2 Crearea unui cont pe site-ul meseriasi.ro poate fi făcută fie prin înregistrare. Inrgestrarea se poate face pe site folosind o adresa de email si o parola , prin aplicatia Facebook sau Google. Prin înregistrare, Utilizatorul confirmă că are cel puțin 18 ani. Datele profilului creat pe site-ul trebuie să fie reale, complete și actualizate. Nu sunt permise înregistrări multiple cu aceeași adresă e-mail, cont de Facebook sau Google.

9.3 Datele de autentificare sunt confidentiale. Este recomandat ca utilizatrul sa isi ia masuri de precautie si sa isi creeze o parola puternica, pe care sa nu o transmita nimanui.

9.4. In cazul in care, din diverse motive, Membrul doreste sa renunte la contul sau gartuit de pe platforma meseriasi.ro, trebuie sa trimita o cerere in scris, datata si semnata, pe adresa de mail indicata pe site. Echipa meseriasi.ro iti va dezactiva contul de indata, dupa dezactivare putem pastra informatii referitoare la continutul publicat de tine pentru o perioada de 12 luni. In acest caz, conform politicii de confidentialitate si a protectiei datelor cu character personal, site-ul poate furniza informatii referitoare la anunturile tale numai organelor competente, in urma unei solicitari oficiale primite din partea acestora.

9.5. Echipa Mesriasi.ro nu garanteaza stergerea imediata a datelor din rezulatele de cautare in moatoarele de cautare. Indexarea motoarelor de cautare este independenta de aplicatia web meseriasi.ro.

10. Continuturi – Responsabilitati.

10.1. Continuturile cererilor de oferta, ofertelor , recenziilor si profilurile membrilor din cadrul meseriasi.ro pot fi create doar de catre membrii. Astfel, pentru toate continuturile enumerate mai sus este responsbil exclusv membrul platformei meseriasi.ro care a publicat continutul respectiv.

In cazul in care echipa meseriasi.ro descopera intr-un continut din cele mai sus mentionate, un potential contiunut illegal sau ia cunotinta despre acest continut illegal, respective orice activitati de acest gen, pe alte cai, mesriasi.ro va ferifica acest continut si va stabili daca suspiciunea de ilegalitate se dovedeste intemeiata. In cel din urma caz echipa meseriasi.ro va sterge si va bloca acessul la acest continut.

10.2. Meseriasi.ro isi asuma responsabilitatea pentru fiecare comportament nepotrivit al tuturor angajatilor si reprezentantilor legali . Fac exceptie de la acest aspect, cazurile de premeditare sau neglijenta grava a angajatilor si a reprezentantilor legali. Garantia meseriasi.ro pentru astfel de cazuri este limitata.

10.3. Meseriasi.ro nu ofera nico garantie privind disponibilitatea sistemului pe care il pune la dispozitie. Disponibilitatea site-ului poate fi limitata partial sau in totalitate din motive de mentenanta sau alte motive.

 11.Despagubire / alte sanctiuni / scutire.

 11.1 In cazul incalcarii dispozitiilor prevazute in alineatele : 4.4 ( transmiterea sau publicarea ilegală de date de contact) , 6.4 ( acordarea ofertei independent de meseriasi.ro), 6.5 (nerefuzarea ofertelor trimise contrar alineatului 6.4 ), 7.3 ( interzicerea trimiterii de oferte false).
Membrul in cauza este obligat sa compenseze in totalitate pentru daunele cauzate in urma unei incalacri a acestor reguli expuse de acesti termini si conditii.

11.3 Mai mult, meseriasi.ro isi rezerva dreptul, ca in cazul unor incalcari ale dispozitiilor – in functie de felul acestor incalcari – sa blocheze sau sa stearga cereri de oferta, oferte, recenzii, profilulri de membri sau alte continuturi care contravin prezentului contract fara un preaviz sau justificare, sa excluda temporar sau permanent din utilizarea meseriasi.ro, membrii care nu respecta normele.

11.4. Membrilor ce li s-a blocat accesul, le este interzisa utilizarea meseriasi.ro sau o noua inscriere pe site.

11.5. In cazul in care meseriasi.ro este expus unor costuri sau daune de orice fel, in contextul unei incalcari intentionate de catre membru a obligatiilor prezentate in raportul de utilizare, acesta este liber de orice pretentii de despagubire.

 12.Protectia datelor si informatiilor.

12.1. Pentru prelucrarea corecta a unor continuturi publicate pe site, in special pentru respecatrea obligatiilor in conformitate cu aceste dispozitii este necesar ca informatiile cu caracter personal ale membrilor meseriasi.ro sa fie salvate si prelucrate. Echipa meseriasi.ro garanteaza prelucrarea confidentiala a acestor date in conformitate cu legislatia in vigoare.

12.2. Informatiile prelucrate, in principal vor fi numele, adresa si adresa de email. In diferite situatii pot fi prelucrate si alte date cu caracter personal, cand acesta este permisa de legislatia in vigoare si cand membrul si-a dat acordul in orice forma. Membrul poate verifica datele salvate in profilul acestuia.

12.3. Utlizatorul are dreptul sa ceara stergerea datelor personale, perin cerere scrisa datata si semnata catre echipa meseriasi.ro. Odata cu stergerea datelor cu carcater personal, va fi sters si contul de membru al acestuia si implicit accesul la serviciile meseriasi.ro va fi limitat.