Un tânăr antreprenor de 20 de ani lansează platforma meseriasi.ro prin care beneficiarii pot găsi meseriaşi online pentru construcţii, lucrări, amenajari şi finisaje interioare.

Ardan Veli

Articol preluat de pe stirinoi.ro: https://stirinoi.ro/fara-categorie/un-tanar-antreprenor-de-20-de-ani-lanseaza-platforma-meseriasi-ro-prin-care-beneficiarii-pot-gasi-meseriasi-online-pentru-constructii-lucrari-amenajari-si-finisaje-interioare/

Platforma online meseriasi.ro ajută utilizatorii să găsească meseriaşi aproape de ei, pentru proiecte mici şi mijlocii.

Meseriasi.ro, ca orice idee bună s-a nascut în urma unei nevoi: “Mi-a venit ideea atunci când am dorit să renovez apartamentul şi pur şi simplu nu am gasit nici un meseriaş disponibil care să mă poată ajuta. Am încercat în cercul meu de cunoştinţe dar toţi meseriaşii care mi-au fost recomandaţi erau ocupaţi pentru următoarele 3 luni”, spune Ardan Veli.

Tânărul antreprenor a început să se documenteze şi a observat că există un gol pe piaţa online din România în acest sens. Există doar câteva site-uri care sunt concepute pe structura rudimentară de tip anunţ.

În momentul de faţă, până la meseriasi.ro, nu exista o platformă de tip MyBuilder sau RatedPeople în care beneficiarul să posteze detaliile proiectului iar meseriaşii să poată trimite oferte de preţ!

Iniţial, în urma studiului de piaţă, Ardan a ezitat să investească în acest proiect, pentru că în România situaţia cererii şi ofertei de muncă în domeniul construcţiilor şi amenajărilor era de tip oligopol, remarcându-se lipsa prestatorilor de servicii în comparaţie cu cererea. Concluzia a fost că foarte mulţi meseriaşi pricepuţi şi capabili au părăsit ţara, luând calea Europei. 

Contextul pandemiei însă, l-a facut să reanalizeze situaţia. Foarte mulţi dintre cei plecaţi s-au întors acasă în ultimul an, aşa că a decis că acum este momentul de a transforma această idee în realitate, fiind chiar de 2 ori mai motivat:

– Pe de o parte, să faciliteze beneficiarilor servicii şi lucrări de calitate în apropierea lor.

– Pe de altă parte, să menţinem în ţară oamenii calificaţi.

Când vine vorba de cât a investit, Ardan spune: “Nu pot da o sumă exactă. Am investit cât a trebuit şi încă mai sunt mulţi bani de băgat. Mi-am dorit să fac un produs cât mai bun. Şi atunci când vrei să faci un produs de calitate, experienţa utilizatorului este cea care dictează. Aloci resurse pentru cercetare, testare, dezvoltare şi implementare, aşa că a durat şi a costat mai mult dar nu s-a sărit nici o etapa.”

În momentul de faţă meseriasi.ro este gratuit şi obiectivul lui Ardan este ca acest lucru să nu se schimbe curând: “Când începi un proiect (o construcţie sau o renovare) îţi doreşti cei mai buni meşteri, ingineri şi designeri pentru proiectul tău! Chiar aproape de tine! Şi apoi poţi să le acorzi un rating la final! Îmi doresc ca şi la noi în ţară orice entitate domestică să îşi găsească un meseriaş de încredere într-un cadru legal şi civilizat. Cred că se poate face acest lucru iar meseriasi.ro pune umărul la înfăptuirea acestui obiectiv. Şi îmi mai doresc cât mai mulţi părinţi să rămână acasă. Am 3 prieteni buni cu părinţii reveniţi acasă.

Iar în final simt că pot transforma această afacere într-una profitabilă, menţinând în acelaşi timp gratuitatea tuturor anunţurilor. Am mai multe idei de monetizare şi un sistem de credite plătite, dar acestea se află la coada listei mele. În prezent lucrăm la îmbunătăţirea continuă, optimizarea experienţei utilizatorilor cât şi a performanţelor tehnice ale platformei, aplicaţii mobile native atât pentru Android cât şi pentru iOS.“ concluzionează tânărul antreprenor.

Recent Jobs For You:

Tamplari
o zi in urma
Cluj-Napoca, Județul Cluj
Descriere ProiectAs avea nevoie de aproximativ 30 de ornamente din lemn ca, cele din imagine, pe…
2 zile in urma
Mangalia, Județul Constanța
Descriere ProiectConstuctie din lemn (terasa lipita de casa) cu dimensiunea de aproximativ 5x5.5 m ridicata si…
4 zile in urma
Mihăiești, Județul Cluj
Descriere ProiectÎnlocuire balamale usa garaj fier
5 zile in urma
București, București
Descriere ProiectDemontaj chiuveta veche, mutare instalatiilor de scurgere si alimentare cu apa in pozitia noua, pentru…

Related Post